Kennis van anatomie maakt je beter in je vak
Nursing Snijzaalcollege
Wil jij in begrijpelijke taal uitleg krijgen over anatomie, pathologie en fysiologie? Heb jij altijd al eens een kijkje willen nemen in de snijzaal? En wil jij beter verbanden leren leggen tussen oorzaken, verschijnselen en complicaties bij aandoeningen? Dan mag jij het Nursing College op 12 december niet missen!
Een unieke ervaring
Verrijk je kennis met diepgaande theorieën over o.a. orgaansystemen en verloop van ziektes, cel- en weefselonderzoek. Beleef onvergetelijke momenten in de snijzaal en volg een meeslepende rondleiding in het Museum voor Anatomie en Pathologie. Een unieke kans om de theorie in de praktijk te brengen en de toekomst van de gezondheidszorg te vormen. Registreer je nu voor een onvergetelijke reis door de wereld van de menselijke anatomie!
Voor wie?
Dit congres is interessant voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, nurse practitioners, docenten en alle andere zorgprofessionals die hun kennis over het menselijk lichaam willen uitbreiden.
‘Elke verpleegkundige zou eens een snijcollege moeten meemaken’
– anatoom Jan Kooloos over dit college.
Accreditatie
6 puntenAccreditatie is goedgekeurd voor:
- Register Zorgprofessionals: 6 punten
- Accreditatiebureau fysiotherapie: 5 punten
- Kwaliteitsregister V&V en Verpleegkundig Specialisten Register: 6 punten. Ook voor subspecialisme/aandachtsgebied:
- Verpleegkundig specialist acute zorg bij somatische aandoeningen
- Verpleegkundig specialist chronische zorg bij somatische aandoeningen
- Verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg
- Verpleegkundig specialist intensieve zorg bij somatische aandoeningen
- Verpleegkundig specialist preventieve zorg bij somatische aandoeningen
Programma
Ontvangst
College anatomie: orgaansystemen en weefsels
Dr. Jan Kooloos
Als mens hebben wij 79 organen die allemaal samenwerken met een collectief doel: een goed werkend en gezond lichaam onderhouden.
Hoe zijn deze organen verdeeld over ons lichaam? En welke verklaringen zitten er achter deze verdeling?
Tijdens deze openingslezing van anatoom Jan Kooloos leer jij de basis van anatomie.
College pathologie & fysiologie
Dr. Ian van Koeverden
In het gecombineerde college pathologie & fysiologie leer jij van Dr. Ian van Koeverden hoe en waarom onze organen samenwerken.
Als chirurg in opleiding komt hij regelmatig op de spoedeisende hulp, in de operatiekamer, polikliniek of verpleegafdeling. Hij weet dan ook als geen ander hoe ons lichaam verstoord kan raken als organen falen. Hij neemt jullie mee in een aantal herkenbare praktijkvoorbeelden en sluit af met een interactieve quiz.
Ochtendpauze
Carrouselronde 1
Bezoek de snijzaal, het museum, of volg een les klinisch redeneren.
Lunchpauze
Carrouselronde 2
Bezoek de snijzaal, het museum, of volg een les klinisch redeneren.
Middagpauze
Carrouselronde 3
Bezoek de snijzaal, het museum, of volg een les klinisch redeneren.
Einde programma
Een exclusief kijkje én het uitvoeren van een practicum in de snijzaal
Dr. Jan Kooloos
Altijd al in het echt willen zien hoe ons lichaam in elkaar zit? Dit is je kans! Tijdens dit practicum komt de theorie over anatomie tot leven. In de snijzaal liggen talloze echte preparaten klaar waar jij zelf mee aan de slag gaat. Zie, voel en ontdek onder begeleiding van docenten wat er nou eigenlijk echt in ons lichaam zit.
Anatomie en pathologie in de praktijk: een bezoek aan het museum
Rondleiding
Tijdens de rondleiding door het museum verdiep jij je in 2 subthema’s:
- Anatomie: de docenten laten jou aan de hand van preparaten van embryo’s en foetussen zien hoe wij ons als mens ontwikkelen vanaf conceptie tot aan de geboorte. Door te kijken naar verschillende foetussen kun je de doodsoorzaak ervan ontdekken, bijvoorbeeld bij een preparaat van een eeneiige tweeling, waarvan de ene helft in de baarmoeder een hersenbloeding had gehad.
- Pathologie: hier hebben de docenten een groot aantal preparaten opgesteld van het menselijk lichaam, waarbij afwijkingen plaatsvonden ná de geboorte.
Een interactieve sessie aan de hand van casuïstiek: klinisch redeneren
José Harmsen
Gedurende de dag heb jij geleerd hoe ons lichaam in elkaar zit en functioneert. Tijdens dit college ontdek jij hoe je deze kennis inzet om jouw patiënt of cliënt morgen al beter te helpen!
Docent/klinsch redeneren expert José Harmsen leert jou om observaties te koppelen aan medische kennis.
*programma onder voorbehoud van wijzigen
Reviews
Toelichting tekst bij reviews: Nursing congressen worden steevast hoog beoordeeld, en daar zijn we enorm trots op! Bij ons staat evaluatie hoog in het vaandel. Na elk congres wordt een evaluatie verzonden en zorgvuldig verwerkt. Jouw waardevolle feedback is essentieel om onze congressen steeds verder te verbeteren en te laten groeien.
Fascinerend!
‘’Ik werd blij van alle onderdelen eigenlijk, heel leerzaam en fascinerend!! Ik was geboeid vanaf het moment van binnenkomst totdat ik weer buiten stond!’’
Klinisch redeneren
ik vond het klinisch redeneren ook heel geweldig. no nonsense, gewoon nadenken en onthouden dat jouw eerste denkbeeld wel eens helemaal niet kan kloppen
Echt top!
''Goede samenhang van de verschillende onderwerpen, goed timemanagement, heerlijk eten en drinken, goed bereikbaar, duidelijk gecommuniceerd. Echt top!''
De colleges
“Het college pathologie-fysiologie heb ik als positief ervaren, daar werd verband gelegd tussen fysiologie en de ziekten die kunnen ontstaan. Er werd veel gezegd wat ik belangrijk vind voor mijn werk.”
De colleges
“Ik ben erg positief over het anatomie college: het frist je weer even op en geeft je weer meer verdieping.”
De colleges
“De rondleiding in het anatomie museum was erg leuk. Enthousiaste geneeskunde studenten die interessante weetjes en vragen hadden over de preparaten maar er was ook ruimte voor eigen inbreng.”
De colleges
“In het anatomisch museum was je interactief met elkaar bezig over dingen na te denken. Je krijgt hierdoor een beter beeld over het menselijk lichaam/werking van het lichaam”
De colleges
“De casusbespreking in het pathologisch museum was super interessant. Dat was klinisch redeneren!”
Museum Pathologie
“De casuïstiek in het pathologisch museum vond ik leerzaam. Leuk om met collega’s uit andere ziekenhuizen en werkvelden te sparren en samen tot een diagnose te komen.”
De snijzaal
“Het snijzaal bezoek heb ik als positief ervaren omdat je hier de anatomie goed kon herkennen zoals het echt is. Ook het werken met de opdrachten was leerzaam.”
De snijzaal
“De snijzaal was erg boeiend, over het algemeen is het positief gesteld met mijn kennis van de anatomie en na 15 jaar ervaring als anesthesieverpleegkundige was ik verrast om bv een hart in mijn handen te hebben en dan alsnog moet nadenken hoe het ook alweer zit!''
Praktische info
Tarieven
- Vroegboektarief (t/m 12 september)
- 299
- Regulier tarief
- 349
- Radboudtarief
- 299
- Abonneetarief
- 299
Alle tarieven zijn exclusief BTW. Bekijk de annuleringsvoorwaarden hier.
*korting voor abonnees van Nursing, TvV en TvZ.
Voor wie?
Dit congres is interessant voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, docenten en alle andere zorgprofessionals die hun kennis over het menselijk lichaam willen uitbreiden.
Contact
Heb je een vraag over de inhoud van het programma?
Leonie van Helten
leonie.vanhelten@bsl.nlAlgemeen
Do 12 december 2024
08.30 – 17.00
Radboudumc Experience Centre
Geert Grooteplein Noord 15
6525 EZ Nijmegen
Parkeren en route
Het Radboudumc is vanaf de invalswegen in Nijmegen aangegeven op de ANWB-wegwijzers. Je kunt de auto parkeren in de bezoekersgarage van het Radboudumc.
Ook is deze locatie uitstekend bereikbaar vanaf station Nijmegen Centraal en Station Nijmegen Heyendaal.
FAQ
Heb je een vraag? Kijk dan bij het overzicht van veel gestelde vragen.
Of neem contact op met de klantenservice.