Hoe gaan we als verpleegkundigen om met psychiatrische patiënten? Student Hendriene Maljaars onderzocht op haar stageafdeling of er sprake is van stigmatisering en zo ja, hoe dat komt.
Hendriene Maljaars: 'ik heb de afdeling geadviseerd de kennis te vergroten door bijvoorbeeld een ervaringsdeskundige uit te nodigen.'
Lees Interacties
2 reacties
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account
Danny Kroon zo 22 okt 2023 om 10:33
Een beetje zelfreflectie van de Nursing is hier ook op zijn plaats. Hoe vaak zien en lezen we van Nursing artikelen over verpleging in de ggz? Een interview met een psychiatrisch verpleegkundige? Verhaal over een psychiatrische kliniek?
Gemiste kans vind ik om ook dit vakgebied eens onder de aandacht te brengen. Juist ook door het stigma wat erop heerst onder collega’s.
Nienke Berends ma 23 okt 2023 om 12:56
Beste Danny, dank voor je reactie!
Het is niet vreemd dat je nooit iets leest over verplegen in de ggz. Nursing richt zich namelijk op verpleegkundigen op algemene afdelingen in ziekenhuizen en in de wijk. We schrijven over ggz / psychiatrie, zodra het de algemeen verpleegkundige raakt. Bijvoorbeeld deze Student Corner, of de casuïstiek over complex gedrag van Gerben Bergsma. Dat is onze redactionele formule en een bewuste keuze, om voldoende diepgang te kunnen bieden voor algemeen verpleegkundigen. Hopelijk heldert dat eea voor je op!