Het hoogst beoordeelde Nursing programma!
Brein College
Les krijgen van de bekende prof. dr. Erik Scherder. Dat is een ervaring die je niet snel vergeet. Met zijn bevlogenheid en enthousiasme neem je alles in je op wat hij vol vuur vertelt. Zo doe je in één dag een berg praktische kennis op. Daar heb je morgen meteen plezier van. Want als je meer weet over de relatie tussen (het beschadigde) brein en bepaald gedrag, wordt jouw werk makkelijker en leuker.
En hij komt niet alleen: dinsdag 15 oktober neemt hij twee nieuwe gastsprekers mee. Samen met een ervaringsdeskundige en medisch specialist neemt Erik Scherder je mee in de wondere wereld van ons brein. Benieuwd naar het programma? Lees dan snel verder!
Voor wie?
Het Brein College is een congres voor verpleegkundigen en andere zorgprofessionals die hun kennis over het brein willen vergroten en de inzichten daaruit willen inzetten in hun werk.
Hoog beoordeeld
Met een 8,7 gemiddeld is het Brein College het hoogst beoordeelde Nursing congres: schrijf je in en ondervind zelf waarom collega’s deze dag zo geweldig vinden!
Kijktip
In onderstaande video gaat prof. dr. Erik Scherder in op optimisme en het belang van jezelf belonen.
Accreditatie
4 puntenAccreditatie is goedgekeurd bij:
- Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessionals (scholingen neuro & algemeen) – 4 punten
- Verpleegkundig Specialisten Register – 4 punten
- NAPA (Nederlandse associatie physician assistants) – 5 punten
Heb je een suggestie voor accreditatie van een bepaalde beroepsvereniging? Mail dan
jouw verzoek naar Janise.Kaljee@bsl.nl. Wij zullen bij meerdere relevante aanvragen het verzoek in overweging nemen.
Programma
Ontvangst
Opening van de dag
Diederick Ensink, muzikant en dagvoorzitter
Anatomie van de hersenen | Neuropsychologie
Prof. dr. Erik Scherder
In deze bijdrage neemt Erik Scherder je mee in de anatomie van der hersenen. Door de anatomie te begrijpen, zeker bij neurologische aandoeningen, begrijp je beter hoe menselijk gedrag werkt.
Ochtendpauze
Leven met hersenletsel: een ervaringsverhaal | Kwetsbaarheid
Jurjen van Houwelingen, ervaringsdeskundige (samen met prof. dr. Erik Scherder)
Jurjen is een ervaringsdeskundige op het gebied van hersenletsel. In december 2017 belandde hij in een coma. Hij werd nagenoeg blind en kon zich veel niet meer herinneren. Een lange weg van revalidatie begon.
“Toen ik hier zo van het ene op het andere moment mee werd geconfronteerd, viel ik vanzelfsprekend in een enorm diep zwart gat. Ik kon alleen nog maar denken dat ik dood wilde.”
Jurjen neemt ons vandaag op inspirerende wijze mee in zijn verhaal, hij je motiveren door je te laten zien hoe jij/je patient ondanks tegenslagen toch het maximale uit het leven kan halen.
Prof. dr. Erik Scherder staat Jurjen bij om je te laten zien wat er in zijn hersenen is gebeurd.
Lunchpauze
Hoop, optimisme en de hersenen | Welbevinden & Geluk
Prof. dr. Erik Scherder
Tijdens deze bijdrage gaan we in op wat je in je brein nodig hebt om te kunnen hopen en optimistisch te zijn. Je moet een doel voor ogen hebben, dat niet makkelijk haalbaar is. Je weet de wegen er naar toe en je moet er moeite voor doen. Erik illustreert aan de hand van hersenplaatjes hoe dit zit. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de effecten van lachen, de rol van humor en de kracht van een glimlach voor het brein, want dat is heel veel! Erik Scherder vertelt je er meer over.
Hoe belangrijk is hoop voor het hart? | Welbevinden & Geluk
Dr. Leonard Hofstra, cardioloog
Ontmoet Leonard Hofstra, de arts die bekend staat om zijn zeldzame vermogen om slecht nieuws te brengen. Leonard laat zien hoe het hart kan reageren op hoop en optimisme.
Middagpauze
Het brein en de invloed van muziek & bewegen | Welbevinden
Prof. dr. Erik Scherder & Diederick Ensink, muzikant en dagvoorzitter
Hoe kunnen simpele zaken als muziek en beweging de hersenen op positieve wijze activeren en zorgen voor vermindering van pijn en angst en het positieve gevoel verhogen. Én hoe voer je het simpel door in de zorg?
Einde programma
*Het programma is onder voorbehoud van wijzigen
Een voorproefje van dit college
Reviews
Toelichting tekst bij reviews: Nursing congressen worden steevast hoog beoordeeld, en daar zijn we enorm trots op! Bij ons staat evaluatie hoog in het vaandel. Na elk congres wordt een evaluatie verzonden en zorgvuldig verwerkt. Jouw waardevolle feedback is essentieel om onze congressen steeds verder te verbeteren en te laten groeien.
“Ik ben naar veel congressen van jullie geweest. Maar dit was ‘by far’ het beste college. Heel interactief. Duidelijk, leerzaam. Elk moment heeft mij geboeid. Zowel Meike als Erik kunnen levendig en boeiend vertellen. Het is passie maar ook passie om het verder over te dragen. Echt heel fijn.”
“De boeiende sprekers met de super goede muzikale ondersteuning, waardoor we de hele dag geboeid bleven. De deelname van een ervaringsdeskundige maakte het helemaal af.”
“Prof. dr. Scherder vertelt makkelijk en begrijpelijk. Onderwerp was boeiend en sloot aan bij mijn werk als verpleegkundige in de revalidatie, maar ook privé heel leerzaam!”
“Het was goed geregeld en duidelijk te volgen. Sprekers waren zeer interessant en het dagprogramma werd goed afgewisseld met verschillende onderwerpen en genoeg pauze.”
“Hele leerzame bijeenkomst veel opgestoken. Veel zaken die ik mee kan nemen naar de praktijk.”
Praktische info
Tarieven
- Vroegboektarief (t/m 30 juni)
- 249
- Regulier tarief
- 299
- Abonneetarief
- 249
Alle tarieven zijn exclusief BTW. Bekijk de annuleringsvoorwaarden hier.
*korting voor abonnees van Nursing, TvV en TvZ.
Parkeren en route
De ReeHorst ligt op slechts 250 meter van treinstation Ede-Wageningen. Kom je met de auto? Dan is het 5 minuten rijden vanaf de A12 of A30.
Algemeen
Di 15 oktober 2024
ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM Ede
FAQ
Heb je een vraag? Kijk dan bij het overzicht van veel gestelde vragen.
Of neem contact op met onze klantenservice.