Een dag om te leren, te lachen en te verbinden in de zorg
Hét Grote Zorg Festival
De Nursing Experience, maar dan anders! Beleef inspirerende sessies in de buitenlucht bij Hét Grote Zorg Festival. Met de best beoordeelde sprekers is het de perfecte mix van kennis en plezier. Voor iedereen in de zorg – van verpleegkundige tot praktijkondersteuners en studenten.
Ontspan, leer, en lach samen met anderen die net als jij gepassioneerd zijn over de zorg. Mis deze kans niet. Schrijf je in en maak deel uit van dit unieke zorgevenement!
Beoordeeld met een 8+ door 96,5% van de bezoekers.
Nog even nagenieten? Bekijk de bedanktvideo van Het Grote Zorgfestival 2024! Herbeleef de inspirerende sessies, de gezelligheid en alle speciale momenten samen met je collega’s. Veel dank aan iedereen die er was en dit evenement onvergetelijk maakte. We hopen je volgend jaar weer te zien!
Topsprekers
Meer dan 20 sessies van hooggewaardeerde sprekers zoals Edino van Dorsten en dr. Sander de Hosson, Tamara de Weijer en Jacobine Melis die je nieuwe inzichten geven in de zorg.
Bekijk het blokkenschema
Stel nu je eigen programma samen!
Bekijk nu het blokkenschema van Hét Grote Zorg Festival. Vanaf vandaag is het mogelijk om direct jouw favoriete sessies door te geven. Wacht dus niet langer en schrijf je nu in, vol = vol!
Heerlijk eten
Geniet van heerlijk eten en drinken terwijl je nieuwe dingen ontdekt. Verwen niet alleen je brein, maar ook je smaakpapillen! En goed nieuws, koffie, thee, lekkernijen én lunch zijn de gehele dag inbegrepen! Zo hoef je nergens meer aan te denken.
Neem deel aan inspirerende sessies in de buitenlucht met de vier hoofdthema’s:
Innovatie & de toekomst
Leefstijl & preventie
Professionele groei
Zorg goed voor jezelf
Programma
❤️ Positief blijven ondanks tegenslagen – een ervaringsverhaal
Edino van Dorsten
Edino van Dorsten is één van de negen kinderen van Ruinerwold – het dorpje dat wereldnieuws werd toen een verborgen boerderij werd ontdekt. Na opgroeien in een gezin vol spanningen en het altijd op je hoede zijn besluit Edino dat hij het verleden niet kan veranderen, maar dat het zijn toekomst niet meer zal bepalen. Tijdens deze inspirerende lezing deelt Edino zijn eigen verhaal over zijn turbulente jeugd én motiveert hij jou om positief te blijven, ondanks tegenslagen. Zijn persoonlijke groei en veerkracht zijn een bron van inspiratie. Door de kracht van mentale weerbaarheid ben je in staat om je eigen toekomst te bepalen!
💡 Palliatieve zorg: leven toevoegen aan de dagen
Sander de Hosson
Tijdens deze inspirerende en ontroerende lezing vertelt longarts Sander de Hosson over het proces vanaf het slechtnieuwsgesprek tot aan de laatste adem. Met doet hij zoals alleen hij dat kan: met ontroerende en openhartige patiëntverhalen vanuit zijn laatste boek Leven toevoegen aan de dagen.
Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn slechtnieuwsgesprekken, palliatieve zorg, jouw rol als zorgprofessional, de betekenis van het netwerk van de cliënt en dilemma’s die je tegenkomt tijdens jouw dagelijkse werk.
🌱 Bewegen is Leven: creëer beweging bij ouderen
Joël Kruisselbrink & Azmi Alubeid
Slapende bewoners aan een eettafel. Een welbekend beeld in een verpleeghuis. Je loopt erlangs met de bewoners die wel actief waren. Een beeld dat je steeds meer gaat tegenstaan. Want de actieve mensen bewegen wel, maar hoe krijg je de slapende bewoners in actie?
Bewegingsagogen Joël en Azmi zien als geen ander wat de kracht is van recreatief gericht bewegen. Ze proberen af te wijken van de gebaande paden en zoeken naar verrassende en originele oefeningen met simpele materialen die iedereen wel in huis heeft. Wat blijkt, je hebt niet veel nodig om een bewegingsoefening krachtig te maken!
Weten hoe? Kom dan naar deze inspiratiesessie!
🚀 Generatieverschillen? De VHS videorecorder versus TikTok
Anke van Luijt & Sam Kuppens
55% van de Nederlandse werknemers vindt dat generatieverschillen op de werkvloer voor veel meer stress zorgen, 86% gelooft daarnaast ook nog eens dat hun eigen generatie beslist anders is dan die van hun ouders? Nederland is in snel tempo aan het vergrijzen en zonder de jongere generaties kunnen we over 15 jaar Nederland letterlijk beter op slot doen. Dan is er niemand meer die je gootsteen komt repareren, zijn er geen handen meer aan het bed van je ouders en is er niemand meer die jouw pensioen betaalt.
Hoe kun je nu het beste met de jongere generaties op de werkvloer omgaan zodat ze komen EN blijven! (… Zo dat jij zelf ook met pensioen kunt gaan 😊)
Want willen we ze boeien en binden dan zullen we ons met hen dienen te VERBINDEN! De meerderheid van de werkende Nederlanders (55%) gaat het liefst op zoek naar een andere baan als zij geen klik voelen met hun collega’s. Bij Gen Z (medewerkers jonger dan 26 jaar) ligt het percentage dat er zo in staat met 70 procent nog vele malen hoger. Maar hoe verbind jij je als de verschillen aanvoelen als een VHS videorecorder versus TikTok? Op humoristische wijze nemen Sam en Anke je mee in de herkenning en erkenning van elkaars talenten, principes en overtuigingen. Wat komt de jongste generatie ons brengen? Hoe creëren we met elkaar een toekomst met een verbindende generatie overstijgende mix van expertise…?
🌱 Hoe laad jij de batterij weer op na een nachtdienst?
Sonja Smits
Iedereen in de zorgsector wil natuurlijk zo lang mogelijk doorwerken op een energieke en vitale wijze. Voor de nachtwerkers komt hier nog iets meer bij kijken. Wat is de invloed van het verstoren van de biologische klok op onze gezondheid en veiligheid? Zorgprofessionals die nachtdiensten draaien kunnen soms door simpele aanpassingen van hun rooster, voedings- en/of slaappatroon goed op de nachtdienst inspelen. Hoe laat jij de batterij weer op na een nachtdienst?
💡 Hoe word ik een Barbapapa? ‘Een leven lang leren’ en jezelf blijven transformeren!
Suzanne Verheijden
Hoe blijf je als zorgprofessional waardevol voor de toekomst van de zorg en zorg je goed voor jezelf? Een leven lang leren klinkt heel mooi, maar hoe doe je dat als de werkdruk hoog is en het arbeidsmarkttekort stijgt? In deze interactieve lezing neemt Suzanne je mee in dit thema. Met humor zoomt ze in op de belangrijkste competenties voor de toekomst, hoe je die verkrijgt en wat dat vraagt van de medewerker en de organisatie. Door middel van interactieve tools verkent Suzanne de mening van de zaal. Ze deelt humoristische voorbeelden van zichzelf en anderen. Je gaat met een energy-boost en praktische tips de deur uit!
❤️ Meer (werk-)geluk in de zorg
Patrick van Hees
Hoe gelukkig zijn mensen die in de zorg werken? Wat zijn wetenschappelijk geteste gelukstips die werken in de praktijk? Wat kun je zelf doen om gelukkiger te worden, in je werk als zorgprofessional en in je privéleven? Geluksexpert Patrick van Hees, ook wel bekend als ‘de geluksprofessor’, laat met aanstekelijk enthousiasme zien wat de geheimen zijn van gelukkig werken in de zorg. Inspiratie verzekerd!
🚀 (Veilige) aanspreekcultuur en feedback: zonder wrijving geen glans?
Anke van Luijt
Bij alleen al de gedachte aan een feedbackgesprek krijgt menig mens klamme handen en spontaan een hogere hartslag. Ook levert het een hoge cortisolreactie op: maar liefst 3 x zoveel als dat men naar een hele enge film kijkt en dat is logisch. Feedback bevindt zich in het spanningsveld tussen 2 van onze belangrijkste psychologische behoeftes: Onze behoefte om beter te worden en ergens een waardevolle bijdrage aan te leveren en onze behoefte om niet uitgesloten te worden maar erbij te horen. Vandaar dat zowel het geven van feedback als het ontvangen hiervan het meest primitieve deel van ons brein triggert. In een ‘knuffelorganisatie’ vluchten we door geen feedback te geven omdat we de goede verstandhoudingen niet op het spel willen zetten. Bij het ontvangen van feedback schieten we of in de vechtmodus en reageren we boos of verontwaardigd of roepen nijdig: “Nee, jij dan…” of we verstommen in de bevriesmodus en bedenken later op de dag wat we eigenlijk hadden willen zeggen… Herkenbaar? Graag neem ik je humorvol mee in hoe een veilige aanspreekcultuur te creëren, want zonder feedback geen verbeterde werksfeer, geen resultaten, geen innovaties.
💡 De zorg van de toekomst en de rol van technologie
Suzanne Verheijden
In deze sessie zoomt spreker Suzanne Verheijden met humor, onderzoeksresultaten en een brede praktijkervaring in op de zorg van de toekomst. Welke trends zijn er op technologisch gebied? Welke mooie oplossingen zijn er voor cliënten/patiënten? Welke kansen maar ook risico’s zijn er? En wat vraagt die technologie van jou als medewerker? Je onderzoekt competenties als digitale vaardigheid maar ook veranderkracht, een combinatie van wendbaarheid en veranderbereidheid. Na deze sessie ga je geïnspireerd de deur uit en ben je klaar als zorgprofessional van de toekomst!
Na het volgen van deze sessie heb je geleerd:
- Welke technologische trends een rol spelen in de zorg van de toekomst
- Welke producten er zijn die het leven van cliënten/patiënten verrijken en jouw werk makkelijker maken
- Wat de technologische ontwikkelingen vragen van jou als zorgprofessional
🚀 Verbeter je rekenskills met MeneerMegens
voor verpleegkundigen, verzorgenden, praktijkondersteuners, doktersassistenten en medisch secretaresses
Op een andere manier je (verpleegkundig) reken skills verbeteren? Weg met je boeken en lekker aan de slag samen met de bekende YouTube-leraar MeneerMegens. Rekenmachine en pen in de aanslag: go! Geen stress, want het kan ook relaxt en leuk, daar kun je op rekenen!
❤️ Korte pilates work-out: zorg voor jezelf en ontspan!
Patricia Velasquez
Toe aan ontspanning tussen alle inspirerende sessies door? Probeer een 15 minuten pilates work-out! Maak je lichaam sterk, leer blessures te voorkomen en verhoog je flexibiliteit!
🚀 Theater: Tiny & Tonny over Verpleegkundig Leiderschap
Corrie & Madeleine Broks
Wij zijn Corrie Broks en co en wij ‘Thealeren’. We brengen theater en leren samen om belangrijke zaken onder de aandacht te brengen. Dit keer komen Tiny en Tonny bij jullie langs, de kletskousen van elke organisatie. Zij bespreken de dagelijkse praktijk omtrent het thema verpleegkundig leiderschap. Samenwerken, feedback geven, communicatie en leiderschap komen hier bij elkaar. Geen zorgen, jij blijft veilig op je stoel en wij spelen voor jullie! Alles wat wij laten zien en horen, dient als handvat ter discussie.
❤️ Aan de slag: mini-training fysieke weerbaarheid
Joël Kruisselbrink & Azmi Alubeid
Een cliënt die je plotseling knijpt of jouw cliënt met dementie die je zomaar bij de haren grijpt, zomaar situaties die jij tijdens jouw dagelijkse werk tegen kan komen. Wil je beter omgaan met uitdagende situaties zoals deze en leren omgaan met grensoverschrijdend gedrag van cliënten of bewoners?
Kom dan naar deze mini-training fysieke weerbaarheid. In 30 minuten leer je hoe je om kunt gaan met fysieke agressie, spanningsregulatie en bevrijdingstechnieken.
💡 Leer & Inspireer op het Verpleegkundige Praktijkplein | Posterpresentaties
Onder leiding van Kjell Lutz
Op het Verpleegkundige Praktijkplein laat je je inspireren door verpleegkundigen die nieuwe en innovatieve ideeën hebben uitgerold binnen hun eigen organisatie. Leer van elkaar en met elkaar!
Op dit moment bevestigd:
- Spaarne Gasthuis: Behoud van verpleegkundig personeel in de ziekenhuissetting
- Alumnivereniging Verplegingswetenschap Nederland (AVN) – “Maak kennis met de Verplegingswetenschapper: een jonge discipline van grote betekenis”
- UMC Utrecht – “Samenwerken aan betere zorg in de Academische WerkPlaats”
- Sensire – “Combifuncties in de wijk en praktijkvoorbeelden”
- Spaarne Gasthuis – “Implementatie primio: over opleiden, werkdruk en wisselende diensten”
- HagaZiekenhuis – “De inzet van de VR bril… hoe dan?”
Wil jij ook jouw initiatieven presenteren aan de hand van een posterpresentatie? Neem dan contact op met Manouk Mens (manouk.mens@bsl.nl).
Klik hier voor de brochure.
🚀 Theater: Vrijheid of veiligheid? De Wet Zorg & Dwang
Jan van der Hammen, Marij Verhaevert & Ed Nolens
De Wet Zorg en Dwang, wat is daarbij ons uitgangspunt? De letter van de wet, of juist de intentie daarvan? Onvrijwillige zorg is vaak een antwoord op ingewikkelde situaties, binnen de kaders van vrijheid en veiligheid. De WZD, als nee, tenzij…wet, wil deze onvrijwillige zorg zoveel mogelijk voorkomen. Dus ligt de uitdaging in het analyseren, begrijpen en beïnvloeden van gedrag dat kan leiden tot (risico op) ernstig nadeel. Toch is soms ook het accepteren van onvrijwillige zorg nodig en dan wijst het stappenplan in de WZD ons de weg.
Door middel van een interactieve theatervoorstelling mét muzikale bijdragen nemen we je mee in de wet en de dilemma’s in de dagelijkse praktijk.
💡 Theater: Samenwerken met de mantelzorger
Jan van der Hammen, Marij Verhaevert & Ed Nolens
‘We moeten mantelzorgers meer betrekken’ vs. ‘Daar zijn jullie toch voor?’.
Van welke kant je het ook bekijkt, het belang van samenwerking van professional en netwerk is nog nooit zo groot geweest. Of het nu gaat om levensverhaal of achtergronden van gedrag of over het feit dat het aantal ouderen verder toeneemt en de beroepsbevolking af, we hebben elkaar meer dan ooit nodig. Spanning in deze relatie heeft direct effect op de kwetsbare mens, die van beiden afhankelijk is.
Door een combinatie van theorie en praktijk door middel van theater en muziek krijg je veel tips mee die in de praktijk toepasbaar zijn om de samenwerking met de mantelzorger en het netwerk van de cliënt te verbeteren.
🚀 De Grote ‘Acute Wondzorg’ Quiz
Jacobine Melis
Jaaa, een serieuze en zinnige quiz! Ben jij erbij? Zorg ervoor dat je telefoon is opgeladen, want hoe interactiever hoe beter! Je gaat namelijk veel leren over de behandeling van acute wonden. Of het nu gaat om vallen, bijten, steken, scheuren, snijden (ongeluk of niet?), branden of skin-tears, ja alles komt aan bod. Deze workshop is voor elke zorgprofessional relevant, is het niet direct voor in je werk? Dan alsnog voor huis, tuin en keuken. Het is een toffe kennistest, want wat weet jij eigenlijk over acute wonden? Welke behandeling is er juist? Ken je de mogelijke complicaties? Leren is op deze manier een feestje, we beloven je een leuke en leerzame quiz mét prijzen!
🌱 Voeding en leefstijl
Tamara de Weijer
Huisarts Tamara de Weijer zet voeding en leefstijl dagelijks in als medicijn. Want een groot deel van de aandoeningen die ze in haar praktijk behandelt hangen direct of indirect samen met voeding en leefstijl. Een gezonde leefstijl en een ander voedingspatroon kan er bij chronische ziekten voor zorgen dat je afvalt en medicatiegebruik kan verminderen of soms zelfs helemaal stoppen. Maar wat betekent gezonde voeding en leefstijl voor jou? En wat kan jouw rol hierin zijn naar jouw patiënt/cliënt?
🚀 Demo Zwachtelen: hoe moet het nu echt?
Jacobine Melis
Deze keer mag je je schoenen aanlaten! Want je mag vandaag eens lekker afkijken of beter gezegd, toekijken. We helpen je graag om je zwachtelcapaciteiten te verbeteren door het bekijken van duidelijke demonstraties. Waar ligt jouw interesse en leervraag? Hoe moet dat polsteren nu eigenlijk? En hoe werk je circulair of beenvolgend? Er zijn allerlei innovatieve producten en tegelijk is “ouderwets” helemaal niet fout. Je kan tijdens deze workshop meerdere methoden eens van dichtbij onder de loep nemen. Kom je bij ons afkijken?
🌱 Duurzaamheid in de zorg: aan de slag!
Marlies Pepers
Besef jij als verpleegkundige/ verzorgende steeds vaker dat duurzamer werken in de zorg nodig is om onze planeet leefbaar te houden? Van minder incontinentiemateriaal en kiezen tussen nitril of latex handschoenen, tot het terugdringen van infuusmateriaal. Van op de fiets naar je werk, tot voedingsadvies aan je patiënt of cliënt. Verpleegkundigen en verzorgenden hebben in korte tijd veel duurzaamheidsinitiatieven omarmd. Initiatieven die niet alleen leidden tot minder afval en minder energieverbruik, maar veelal ook tot minder kosten en minder verpleegkundige of verzorgende handelingen. Én tot veel plezier en voldoening om dit samen voor elkaar te krijgen. Als veruit de grootste beroepsgroep binnen de zorg kunnen we immers het verschil maken. Pak je kans en leer in deze sessie wat jouw verpleegkundige invloed is op duurzaamheid in de zorg!
Na het volgen van de deze sessie heb je geleerd:
- Op welke wijze je binnen je eigen organisatie met duurzame zorg aan de slag kunt
- Aan wat voor een initiatieven je kunt denken; en waarom je het zou doen.
- Bespreken we koppelkansen passende bij planetaire gezondheid.
🚀 Probleemgedrag: Waar komt het toch vandaan?
Bas Meelkop
Hoe kunnen we het beste omgaan met probleemgedrag? Probleemgedrag is in allerlei vormen en maten aanwezig in ons leven. Omgaan met probleemgedrag kan erg lastig zijn. Door de herkomst van het gedrag te achterhalen kunnen we met meer begrip de situatie aanvliegen en misschien wel oplossen. Samen gaan we de herkomst van probleemgedrag bespreken, maar ook randvoorwaarden zoals je eigen emotionele huishouding en de (on)voorwaardelijke relatie tussen zorgprofessional en cliënt.
Na het volgen van deze sessie heb je geleerd dat:
- Probleemgedrag een vorm van communicatie is;
- Probleemgedrag te ontleden is en de herkomst herleidbaar is;
- Welke randvoorwaarden (kunnen) bijdragen aan het oplossen van probleemgedrag.
💡 Veilige werkomgeving, een gedeelde verantwoordelijkheid
Edith Verkade
Werkgeluk is afhankelijk van veel factoren. Ontdek hoe een positieve werksfeer en veiligheid op de werkvloer van cruciaal belang zijn. Een cultuuromslag waar we allemaal een rol in hebben, zowel werkgever als werknemer. De werkgever die deze veiligheid creëert en garandeert en werknemers die assertiviteit tonen en de werkgever of collega’s wijzen op eventuele vormen van ongewenst gedrag. Samen bouwen aan een werkomgeving waarin iedereen tot bloei komt. Doe mee en ontdek de geheimen van een aangename werkcultuur!
Na het volgen van deze sessie heb je geleerd dat:
- Een veilige werkomgeving een gedeelde verantwoordelijkheid is
- Hoe signaleer en meldt je ongewenst gedrag bij de organisatie
- Hoe stel je jezelf weerbaar op wanneer je ongewenst gedrag ervaart
❤️ ‘Mom You Can’ – meer geluk in werk en ouderschap
Elsbeth Teeling
Het beste wat je carrière kan overkomen is kinderen krijgen: ouders ervaren dat ze beter kunnen plannen, creatiever worden, meer gefocust zijn en betere keuzes maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoende aandacht schenkt aan je kinderen én je werk? En hoe krijg je het voor elkaar om jezelf te blijven ontwikkelen terwijl je ook hard bezig bent je kinderen te laten opgroeien? Tijdens deze lezing laat Elsbeth Teeling je zien hoe je de ouder wordt die je wilt zijn, terwijl je ook tijd en aandacht hebt voor de rest van je leven. Je maakt kennis met de negen succesfactoren die ervoor zorgen dat je niet alleen een gelukkigere ouder, maar ook een gelukkigere zorgprofessional wordt.
🚀 Eigen regie als zorgverlener: zelf ondernemen in de dementiezorg
Toon Biezenaar
Er staat steeds vaker druk op de persoonlijk zorg en aandacht die zorgverleners aan hun patiënten kunnen bieden. Door personeelstekort, omdat je meer administratie moet bijhouden, om kosten te besparen.
Wil jij zorg bieden op jouw manier, op een plek waar welzijn en persoonlijke aandacht altijd voorop staan?
Neem dan een kijkje bij onze workshop.
❤️ Omgaan met agressie in de zorg: praktische voorbeelden
André Stuut & Esther Grudelbach
Effectief communiceren bij lastig gedrag De maatschappij verandert en dat zien we terug in het contact tussen professional en patiënt, bewoner, client of ‘te’ betrokken familielid. We krijgen in ons werk regelmatig te maken met uitingen van emotie – boosheid, frustratie, verdriet, onmacht en met eisend en dwingend gedrag. Wie goed zicht heeft op beide soorten gedrag en deze effectief weet te beïnvloeden, is in staat om ook bij lastig gedag in contact en uit conflict te blijven. In deze workshop nemen we je mee in ons gedragslab en onderzoeken we samen het effect van effectieve communicatie bij lastig gedrag!
Tijdens onze interactieve workshop krijg je praktische voorbeelden, tips en tricks zodat jij een volgende keer wanneer je met een agressor te maken hebt exact weet hoe te handelen en kunt de-escaleren.
💡 Cultuursensitieve zorg
Sanna Yaseen
Cultuursensitieve zorg heeft een positieve invloed op het welzijn van de patiënt. Voor de zorgprofessional kan dit echter gepaard gaan met dilemma’s die energie kosten en soms zelfs ten koste gaan van het werkplezier.
Aandacht voor taal en cultuur bij de ziektebeleving van de patiënt vraagt om een continue reflectie op jouw denken en handelen, zonder dat je je eigen authenticiteit uit het oog verliest.
Tijdens deze sessie gaan we in op de rol van cultuur binnen zorg en ziekte. Naast kennis en inzichten worden er concrete tips gedeeld voor een cultuursensitieve houding op de werkvloer. Tijdens het laatste deel van de sessie is er ruimte voor eigen inbreng en discussie.
🚀 Opinieleiders aan Tafel: Leuk leren over leiderschap in de zorg (NU’91)
NU’91
Doe mee met “Opinieleiders aan Tafel”, een interactieve en informele rondetafeldiscussie over opinieleiderschap. In deze sessie, gemodereerd door, combineren we diepgaande inzichten over leiderschap in de zorg met luchtige, ontspannende elementen. Verwacht een dynamische uitwisseling van ideeën in een setting die zowel vermakelijk als leerzaam is.
Het doel van deze sessie:
- Inspireren tot leiderschap: Stimuleer zorgprofessionals om hun eigen leiderschapspotentieel te ontdekken en uit te dragen.
- Verbinden door dialoog: Moedig open gesprekken aan die zowel verrijkend als plezierig zijn, en die deelnemers helpen bruggen te bouwen binnen de zorggemeenschap.
- Ontspannen en leren: Bied een unieke mix van educatieve content en ontspannen interactie, perfect voor zowel verdieping als vermaak.
❤️ Ademreis: de kracht van jouw ademhaling
Patricia Lapré
Ontdek op Hét Grote Zorg Festival een unieke ervaring met de LIV ademcirkel, verzorgd door Patricia Lapré van Lets LIV. Deze workshop biedt een interessante kijk op ademhaling, het gaspedaal van jouw leven en de tool voor leiderschap. Ervaar de kracht van ademhaling door middel van oefeningen en een korte verbonden ademsessie.
Let op: bij zwangerschap, psychische klachten, hyperventilatie of recente operaties is deze workshop niet geschikt.
💡 Smart Hospital bij Isala – door inzet van technologie meer werkplezier én zorgcapaciteit
Ingeborg van Gessel & Miranda Bergsma
De zorg heeft een nieuwe koers nodig! Laten we de focus verleggen naar verpleegkundigen: zij verdienen innovaties die hun werk gemakkelijker en plezieriger maken. Door slimme aanpassingen zoals een track & trace-systeem en een vertaalapp kunnen ze meer tijd besteden aan patiëntenzorg en zich meer gesteund voelen in de werkprocessen. Laten we deze aanpak delen en samenwerken met andere ziekenhuizen voor een betere toekomst van de zorg! Kom bij ons voor een actieve interactieve workshop!
💡 Maak de zorgmaker in jezelf wakker
Veerle Smit
Als zorgprofessional ben je 7 van de 10 keer bezig met taken waarvoor je niet persé de zorg in bent gegaan. Het is tijd om daar verandering in te brengen. Het is tijd om samen de zorg te maken. In deze afsluitende lezing schudt Veerle Smit je wakker!
Na afloop van deze lezing heb je één stap gezet om meer uit je dag te halen, om meer in de richting van 10/10 te gaan.
Na het volgen van deze lezing heb je geleerd:
- Hoe je concrete stappen kunt zetten richting een 10/10
- Het besef dat het bereiken van je doelen vaak begint met kleine, haalbare veranderingen in plaats van grote omwentelingen. Tijdens de lezing wordt de eerste stap zelfs al gezet
- Het belang van het durven vragen om hulp en hoe dit je kan ondersteunen bij het realiseren van je doelen.
🚀 Medische indicaties: het naadje van de kous (Livit)
Romy de Gruijter & Miranda Seelen
Tijdens de Livit Workshop Naadje van de Kous vertellen wij u meer over de medische indicaties waarbij een kous ingezet kan worden, producteigenschappen van de kous, welke keuzes er gemaakt kunnen worden, complicaties die bij het dragen van een kous kunnen optreden en welke oplossingen hiervoor zijn, wanneer het beter is om nog even te wachten met het inzetten, vergoedingen en diverse handige tips voor in de praktijk!
Na het volgen van deze sessie heb je geleerd dat:
- Bij welke indicaties een Therapeutisch Elastische Kous ingezet kan worden
- Wat de functie is van een Therapeutisch Elastische Kous
- Welke type Therapeutisch Elastische Kous zijn er allemaal
Tips van onze topsprekers:
Accreditatie
4 puntenKwaliteitsregister V&VN (scholingen wijkverpleegkunde, GGZ, palliatieve zorg, SPV, pijnverpleegkunde, dementieverpleegkunde) & Verpleegkundig Specialisten Register.
Benieuwd naar eerdere edities?
Bekijk de foto's van de afgelopen editie van de Nursing Experience om vast de sfeer te proeven!
‘Het ontvangst buiten, rode loper, welkom voelen, fijne sfeer, veel info kramen, niet te volle zalen en duidelijke sprekers: alles was goed verzorgd. Ik vond het weer een feestje om hier te zijn! Tot volgend jaar!'
Een oud-deelnemer
Reviews
Toelichting tekst bij reviews: Nursing congressen worden steevast hoog beoordeeld, en daar zijn we enorm trots op! Bij ons staat evaluatie hoog in het vaandel. Na elk congres wordt een evaluatie verzonden en zorgvuldig verwerkt. Jouw waardevolle feedback is essentieel om onze congressen steeds verder te verbeteren en te laten groeien.
Fantastisch!
'Strakke organisatie, interessante lezingen/workshops, momenten gehad met een lach (cliniclowns) en een traan (Sander de Hosson). Fantastische man dit!'
Verbindend!
'Erik Scherder was een hoogtepunt. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en waardevolle connecties toegevoegd aan mijn netwerk. Het evenement was perfect georganiseerd en bovendien ontzettend gezellig!'
Topdag voor verpleegkunde
‘Dé dag gericht op alle ‘kanten’ van de verpleegkunde.’
Steeds weer genieten!
‘Ik geniet elk jaar opnieuw van deze dag, ga zo door!’
Supergoede workshops
'De workshops waren echt heel goed. Duidelijke en interessante programma. Veel nieuwe dingen geleerd.’
Geweldig dagje netwerken
‘Erg genoten van de dag, de contacten met anderen, en het volgen van sessies!
Feestje van begin tot eind
‘Het ontvangst buiten, rode loper, welkom voelen, fijne sfeer, veel info kramen, niet te volle zalen en duidelijke sprekers: alles was goed verzorgd. Ik vond het weer een feestje om hier te zijn! Tot volgend jaar!'
Echt een toffe beurs
‘Mooie beurs, goed gevoel aan over gehouden. Fijn!’
Een onvergetelijke belevenis
‘Het ontvangst buiten, rode loper, welkom voelen, fijne sfeer, veel info kramen, niet te volle zalen en duidelijke sprekers: alles was goed verzorgd. Ik vond het weer een feestje om hier te zijn! Tot volgend jaar!’
Praktische info
Tarieven
- Normaal tarief
- 99,95
- Abonneetarief
- 89,95
- Studententarief
- 59,95
- Groepskorting
- 10e gratis
Tarieven zijn excl. btw en incl. heerlijke lunch
Contact
Heb je vragen over de inhoud van het programma?
Manouk Mens
manouk.mens@bsl.nlVragen over sponsormogelijkheden?
Adres
9:30 - 17:30
De Gasfabriek
Zutphenseweg 6,
7418 AJ Deventer
FAQ
Heb je een vraag? Kijk dan bij het overzicht van veel gestelde vragen.
Of neem contact op met onze klantenservice.
Sponsors
Zilver
Brons
Overige