Voor een patiënt met ADHD kan een ziekenhuisopname een beproeving zijn. Verpleegkundigen met aandacht voor neurodivergentie (letterlijk: hersenen die afwijken van het gemiddelde), maken dan het verschil. Wat moet je weten over ADHD en welke interventies kun je inzetten?
'Voor patiënten met ADHD kan voorspelbaarheid helpen om angst te verminderen en hen te helpen gefocust te blijven. Zorg dus voor routine.' Foto: Arno Massee
Lees Interacties
5 reacties
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account
S. Kraaij wo 6 nov 2024 om 10:55
Casus is heel kort en duidelijk.
Interpretatie is aan jezelf
Melissa Peeters do 19 sep 2024 om 09:58
Als verpleegkundige met zelf de diagnose ADHD, vind ik de gegeven tips bruikbaar maar elke persoon is anders. Ik zou vooral niet als een ‘persoon met beperkingen’ behandeld willen worden. Daardoor creer je een minderwaardigheidsgevoel. Ga in dialoog en toets af wat de persoon echt nodig heeft.
Nienke Berends di 17 sep 2024 om 10:23
Beste lezers,
Dank voor de reacties! Het is nooit onze intentie om stigmatisering te bevorderen of aandoeningen als ADHD op een negatieve manier af te schilderen. Integendeel, ons doel met dit artikel is juist om bij te dragen aan een beter begrip van ADHD en de uitdagingen die patiënten met ADHD (kunnen) ervaren. Maar dat sommige verhalen of casussen gevoelig kunnen liggen begrijp ik zeker, we nemen de feedback dan ook serieus.
In toekomstige publicaties zullen we extra aandacht besteden aan het zorgvuldig formuleren van casussen. Mochten er nog aanvullende opmerkingen of ideeën zijn over hoe we dit nog beter kunnen doen,
dan hoor ik die graag.
Dank nogmaals! Met vriendelijke groet,
Nienke Berends (redacteur)
Geraldine za 14 sep 2024 om 03:09
Vind deze casus wel heel negatief en stigmatiserend ingezet… zo haal je de taboe er nooit af!
annehazen@live.nl vr 13 sep 2024 om 21:28
Wat een vreselijke stigmatiserende casus.